«Ми піклуємось про вас

та про ваше здоров'я»

Медичний центр "НоуХауМед"

 
  • Київ
  • Одеса
+38(048)
735-37-38

Подивитись графік роботи та всі телефони »

Киев, проспект Героев Сталинграда 2д
Де це?

+38(044)
233-50-40

Подивитись графік роботи та всі телефони »

ул. Генуэзская, 24Б Де це?

 
Головна » Статті » Лікування фурункульозу

Лікування фурункульозу

Таке захворювання, як фурункульоз, є досить серйозним і вимагає професійного підходу до лікування. Поява гнійників на шкірі, де є волосяний покрив, для багатьох людей є стандартним явищем, до якого звикли ставитися як до незначного пошкодження, що проходить через пару днів. І лише на великі фурункули, що супроводжуються хворобливими відчуттями, ми звертаємо увагу. Появу одиничних фурункулів можна віднести до проблем недостатньо сильної імунної системи. Однак регулярна поява гнійників, особливо множинних, зосереджених в одному місці, є вже симптомом фурункульозу.

При появі симптомів фурункульозу необхідно відразу звернутися до лікаря. Медичний центр «НоуХауМед» має необхідну базу новітнього обладнання, за допомогою якого здійснюється діагностика організму на наявність інфекційного захворювання, у тому числі - і фурункульозу. Після діагностування кваліфіковані фахівці розроблять для пацієнта індивідуальну методику лікування, яка дозволить оперативно вилікувати захворювання і виключити можливість наслідків хвороби.

Ні в якому разі не можна займатися самолікуванням фурункульозу. З розвитком інформаційних технологій, особливо інтернету, стали доступними різні методи народної медицини. Але слід розуміти, що використання народної медицини не завжди є ефективним, а часто, навпаки, завдає більше шкоди, затягуючи процес подальшого професійного лікування і ускладнюючи ситуацію в цілому. Також не можна самостійно розкривати фурункули, видавлювати, проколювати тощо. Такі дії можуть стати причиною проникнення інфекції в кров, що може призвести до серйозних наслідків. Забороняється впливати на гнійники теплом - компресами, банними процедурами і розпарювання.

Лікування фурункульозу повинне проходити під спостереженням лікаря. Процес лікування залежить від стадії розвитку захворювання, локалізації самих фурункулів та їх поширеності. Стандартними процедурами при захворюванні є дезінфікуючі ванни з перманганатом калію, обробка здорової шкіри саліциловим або камфорним спиртом, а також низкоуглеводна дієта. Перед тим, як приступати до лікування фурункульозу, необхідно визначити причину його виникнення і, в першу чергу, позбавитися від неї. У деяких випадках фурункульоз може бути симптомним проявом цукрового діабету, або наслідком іншого шкірного захворювання. Діагностика організму в медичному центрі «НоуХауМед» проводиться за допомогою різноманітних інноваційних методів, що дозволяє точно визначити ступінь розвитку хвороби і причину її виникнення.

Для початкової стадії захворювання ефективними будуть зовнішні методи лікування - дезінфікуючі засоби, різні мазі, ін'єкції антибіотиків, вплив УВЧ, а також внутрішнє вживання протимікробних препаратів. У медичному центрі «НоуХауМед» працюють досвічені лікарі-дерматологи, які призначать найбільш ефективні препарати і будуть спостерігати за процесом лікування, контролюючи його ефективність.

Більш складні форми фурункульозу лікуються хірургічним втручанням, в ході якого видаляються уражені тканини, рана відкривається для того, щоб витік ексудат. Процедура проводиться під місцевою анестезією і не викликає хворобливих відчуттів. Протягом певного періоду часу пацієнтові необхідно носити пов'язку, просочену спеціальними антибактеріальними засобами, на місці, де був видалений фурункул.

Хронічний фурункульоз є свідченням слабкої імунної системи. Для того, щоб вилікувати фурункульоз остаточно, слід оздоровити весь організм. Для цього необхідний комплексний підхід. Основна спеціалізація медичного центру «НоуХауМед» - це ексклюзивні методи і технології, спрямовані на загальне оздоровлення організму.

Не варто забувати і про методи профілактики появи фурункулів. Насамперед, це дотримання гігієни - будь-які забруднення є джерелом інфекції. Якщо у вас на шкірному покриві є ушкодження - синці, подряпини або інші відкриті рани, - їх необхідно обробляти дезінфікуючими засобами, адже інфекція може проникнути через будь-яке, навіть саме незначне пошкодження на шкірі. Також необхідно зміцнювати імунну систему організму.

Якщо у вас виникли питання щодо методів діагностики і лікування фурункульозу в медичному центрі «НоуХауМед», звертайтеся до наших фахівців, які дадуть відповідь на всі ваші запитання і проведуть необхідні консультації.

Після діагностування фурункульозу не варто відкладати з візитом до фахівця. Таке захворювання, як фурункульоз, потребує клінічного лікування під наглядом кваліфікованого лікаря.

Показать телефоны
Телефонуйте в Києвів Одесі
+ 38(044) 233-50-40+ 38(048) 788-18-03
+ 38(063) 831-50-80+ 38(066) 173-66-85
38(067) 231-30-91+ 38(063) 390-28-70
+ 38(095) 281-88-71+ 38(096) 238-42-33

Є питання?

Вызов врача на дом

Запишіться на прийом

Місто
Телефон
Введіть код: verification code