«Ми піклуємось про вас

та про ваше здоров'я»

Медичний центр "НоуХауМед"

 
  • Київ
  • Одеса
+38(048)
735-37-38

Подивитись графік роботи та всі телефони »

Киев, проспект Героев Сталинграда 2д
Де це?

+38(044)
233-50-40

Подивитись графік роботи та всі телефони »

ул. Генуэзская, 24Б Де це?

 
Головна » Статті » Порушення обмінних процесів

Порушення обмінних процесів

Сьогодні дуже часто зустрічається таке поняття, як обмінні процеси в організмі. Але мало хто знає, що насправді воно означає, і чому ці процеси можуть змінювати роботу нашого організму.


Що ж таке насправді «обмінні процеси»? Обмінні процеси або ж процес метаболізму - це складний процес хімічних перетворень білків, вуглеводів, жирів в енергію для життєдіяльності всього організму. Причому процес метаболізму відбувається постійно і тим самим свідчить про життєдіяльність організму. Простіше кажучи, поживні речовини потрапляють в організм, і в ході різних змін перетворюються в живильні речовини для клітин і тканин. Тому у разі будь-якого збою в роботі обмінних процесів відбувається порушення роботи організму в цілому, і, як наслідок, виникають різні захворювання.

Як ви вже зрозуміли, обмінні процеси в організмі - це першочергове основа життєдіяльності людини. Найменший збій у роботі цієї складної системи може спричинити велику кількість проблем зі здоров'ям. Причинами, що порушують гармонійний і природний хід обмінних процесів, можуть бути як вроджені, так і набуті причини. Самим загальновідомим наслідком порушення роботи обмінних процесів вважається поява надлишкової маси тіла, простіше кажучи, ожиріння.

Також існує цілий ряд причин, що викликають порушення обмінних процесів в організмі. Ось найпопулярніші з них:

- Родові (різні вроджені відхилення, які передаються з покоління в покоління);
- Збій у роботі ендокринної системи (порушення роботи щитовидної залози, дисфункція гіпофізу або наднирників і т.д.);
 - Відхилення у функціонуванні центральної нервової системи (порушення роботи гіпоталамуса);
- Авітаміноз (нестача вітамінів або мінералів, що беруть участь в обмінних процесах);
- Порушення режиму харчування, або різка зміна способу харчування (простіше кажучи, голодування або переїдання);
- Дефіцит білків, жирів і вуглеводів (недолік цих речовин призводить до атрофування м'язів, захворювань серцево-судинної системи і т.д.);
- Надлишок білків, жирів і вуглеводів (перенасичення організму цими речовинами неодмінно призводить до ожиріння, а також важких застійних процесів в організмі людини);
- Нервове перенапруження або стреси, нестача сну;
- Малорухливий спосіб життя, повна відсутність фізичних навантажень (розвиває кисневий голод).

Всі вищеперераховані причини негативно позначаються на злагодженій роботі організму і часто призводять до різних захворювань. Адже в разі уповільнення обмінних процесів в організмі накопичуються продукти розпаду, в результаті чого з'являється велика кількість токсинів, шлаків та інших шкідливих речовин, що отруюють організм. Все це, у разі ігнорування та незвернення до фахівців, може призвести до необоротних процесів в організмі, а саме - до важких хронічних захворювань.

Тому, якщо вам дороге ваше здоров'я, слід зайнятися ним негайно. І допоможе вам у цьому своєчасне звернення до фахівців і проходження необхідних діагностичних процедур. Медичний центр «НоуХауМед» володіє новітнім діагностичним обладнанням, успішно випробуваним в європейських клініках. По всіх питаннях, які виникли, ви можете отримати безкоштовну консультацію за вказаними нижче телефонами, або відвідати наш медичний центр і отримати необхідну консультацію у фахівця.

Показать телефоны
Телефонуйте в Києвів Одесі
+ 38(044) 233-50-40+ 38(048) 788-18-03
+ 38(063) 831-50-80+ 38(066) 173-66-85
38(067) 231-30-91+ 38(063) 390-28-70
+ 38(095) 281-88-71+ 38(096) 238-42-33

Є питання?

Вызов врача на дом

Запишіться на прийом

Місто
Телефон
Введіть код: verification code