«Ми піклуємось про вас

та про ваше здоров'я»

Медичний центр "НоуХауМед"

 
  • Київ
  • Одеса
+38(048)
735-37-38

Подивитись графік роботи та всі телефони »

Киев, проспект Героев Сталинграда 2д
Де це?

+38(044)
233-50-40

Подивитись графік роботи та всі телефони »

ул. Генуэзская, 24Б Де це?

 
Головна » Статті » Лікування варикозу

Лікування варикозу

Про те, що таке варикоз і як запобігти його появі, написано багато. А зараз ми поговоримо про методи лікування, які пропонує нам сучасна медицина.

Кілька слів про консервативні методи.

Якщо ви думаєте, що варикозні судини пропадуть або суттєво зменшаться в розмірах після прийняття різних таблеток, втирання дорогих мазей, кремів та гелів, то ви глибоко помиляєтеся. Однак попри це, люди продовжують скуповувати в аптеках чудодійні капсули, сподіваючись, що це хоч якось допоможе. Наскільки ж ефективні такі речі? Такі препарати, перш за все, потрібні лише для зняття симптомів: болю, набряків, судом. Самі по собі вилікувати варикоз вони не в змозі. Тому лікарська терапія використовується лише як доповнення до більш серйозних методів.

Склеротерапія

Дуже популярний і досить ефективний метод лікування. Заснований на препараті склерозант, який вводиться у хвору судинку і «пломбує» її, внаслідок чого вона згодом зникає. Процедура склеротерапії досить безболісна, а її тривалість становить приблизно 10 хвилин. Курс лікування триває кілька (3-5) сеансів і проходить в амбулаторному режимі.

Мікрофлебектомія

Назвати цей метод «операцією» буде занадто гучно, оскільки видалення хворих вен проводиться через мікроскопічні (1-3 мм) проколи в шкірі. Процедура також проводиться під місцевою анестезією, амбулаторно і з мінімальними травмами. При цьому судина видаляється назавжди. Великий плюс цього методу - хороший косметичний і лікувальний ефект за достатньо короткий проміжок часу.

Короткий стріппінг

Видалення хворих судин хірургічним шляхом. Операція проводиться з мінімальним втручанням, оскільки хірург видаляє тільки уражені ділянки, залишаючи недоторканими ділянки зі здоровими клапанами.

Лазерна коагуляція

Метод є альтернативою хірургічному втручанню і грунтується на обробці внутрішньої поверхні судини лазерним променем. Робиться це за допомогою світловоду, який вводять у судинку через невеликий прокол. Лазерний імпульс змушує кров моментально скипати і «заварювати» стінку варикозної судини, в результаті чого необхідність її хірургічного видалення відпадає. Цей метод є досить дорогим, оскільки проводиться на дорогому обладнанні і вимагає участі висококваліфікованого персоналу.

Пневмопресинг

Принцип методу пневмопресингу полягає в наступному. На хвору ділянку тіла надягається пневмоманжет, після чого вакуумний насос починає нагнітати в нього повітря, тим самим створюючи масажні хвилі. Внаслідок такого тиску в хворій ділянці прискорюються процеси лімфо-і кровообігу, зникаються мікротромби і зменшуються набряклі ефекти. «Ударна хвиля» впливає на організм на рівні капілярів, поліпшуючи кровообіг в сотнях кілометрів судинної системи людини. Процес лікування абсолютно безболісний і, можна сказати, навіть приємний. Саме завдяки таким характеристикам цей метод і був обраний нашими фахівцями для лікування варикозного розширення судин. До речі, пневмопресинг ефективно використовується для лікування трофічних виразок, артриту, остеохондрозу, цукрового діабету, гіпертонії і багатьох інших захворювань, що зайвий раз доводить його високу ефективність.

Будьте здорові!

Показать телефоны
Телефонуйте в Києвів Одесі
+ 38(044) 233-50-40+ 38(048) 788-18-03
+ 38(063) 831-50-80+ 38(066) 173-66-85
38(067) 231-30-91+ 38(063) 390-28-70
+ 38(095) 281-88-71+ 38(096) 238-42-33

Є питання?

Вызов врача на дом

Запишіться на прийом

Місто
Телефон
Введіть код: verification code