«Ми піклуємось про вас

та про ваше здоров'я»

Медичний центр "НоуХауМед"

 
  • Київ
  • Одеса
+38(048)
735-37-38

Подивитись графік роботи та всі телефони »

Киев, проспект Героев Сталинграда 2д
Де це?

+38(044)
233-50-40

Подивитись графік роботи та всі телефони »

ул. Генуэзская, 24Б Де це?

 
Головна » Статті » Фурункульоз, фурункули

Фурункульоз, фурункули

Фурункульоз належить до групи шкірних інфекційних захворювань, які виникають внаслідок порушення певних функцій організму. Сучасний ритм життя, відсутність раціонального харчування, складна екологічна обстановка - все це може стати причиною виникнення захворювання. Так само фурункульоз може бути наслідком інших нещодавно перенесених шкірних захворювань.

Фурункульоз, як захворювання, являє собою запальний процес хронічного рецидивуючого характеру, який супроводжується регулярним виникненням нових фурункулів на різних ділянках шкіри тіла. Найчастіше фурункули виникають на обличчі, шиї, плечах, нижній частині тулуба - стегна, сідниці, підколінні ділянки ніг.

Фурункульоз проявляється у вигляді глибокого хворобливого запалення на шкірі, що має яскраво-червоний колір. Діаметр запалення може досягати 5 сантиметрів. Процес дозрівання супроводжується утворенням некротичного стержня, який змушує пустулу підійматися над рівнем здорової шкіри. Коли пустула досягає повного дозрівання, вона розкривається і виділяє гнійно-некротичну масу. Весь цей процес досить болісний і неприємний, особливо, якщо фурункули з'являються на обличчі. Після проривання фурункул зарубцьовується.

Таке явище, як одиничний фурункул, може з'являтися у людини внаслідок тих чи інших причин. Різниця між одиничним фурункулом і фурункульозом полягає в тому, що при фурункульозі періодичність появи запальних процесів досить висока. Також фурункульоз досить часто супроводжується множинними пустулами і погіршенням загального стану організму - можливе підвищення температури тіла, поява слабкості і головного болю. При прояві симптомів фурункульозу слід провести діагностику, яка визначить наявність або відсутність захворювання. Своєчасна діагностика дозволить вчасно почати лікування фурункульозу і уникнути подальших ускладнень.

Фахівці медичного центру «НоуХауМед» проведуть діагностику фурункульозу, використовуючи новітні методи дослідження організму людини, а також сучасне устаткування, яке допоможе максимально точно визначити причину виникнення захворювання і способи його лікування. Медичний центр пропонує кілька способів діагностики організму, що дозволяють скласти чітке уявлення про стан організму.

Багато пацієнтів недооцінюють небезпеку такого захворювання, як фурункульоз, і звертаються до лікаря лише в крайньому випадку. Поява фурункулів - це перший сигнал вашої імунної системи, що говорить про виснаження та незахищеность. Якщо ігнорувати регулярну появу нехай навіть неускладнених фурункулів, які через два-три дні ліквідуються самостійно, можна довести справу до серйозних ускладнень - попадання інфекції в кров, звідки вона досягне венозних синусів головного мозку, що призведе до таких ускладнень, як гнійний менінгіт або сепсис. Крім того, попадання інфекції в кров загрожує запальними процесами в тканинах самих судин.

Фахівці медичного центру «НоуХауМед» здатні надати кваліфіковану допомогу в області діагностики, профілактики та лікування фурункульозу. Обстеження організму допоможе визначити найбільш вразливі місця в імунній системі людини, а також  інші фактори, здатні призвести до прояву фурункульозу. Професійний підхід до профілактики захворювання дозволить убезпечити пацієнта від виникнення фурункульозу, зміцнити загальне фізичне та емоційне здоров'я людини.

Показать телефоны
Телефонуйте в Києвів Одесі
+ 38(044) 233-50-40+ 38(048) 788-18-03
+ 38(063) 831-50-80+ 38(066) 173-66-85
38(067) 231-30-91+ 38(063) 390-28-70
+ 38(095) 281-88-71+ 38(096) 238-42-33

Є питання?

Вызов врача на дом

Запишіться на прийом

Місто
Телефон
Введіть код: verification code