«Ми піклуємось про вас

та про ваше здоров'я»

Медичний центр "НоуХауМед"

 
  • Київ
  • Одеса
+38(048)
735-37-38

Подивитись графік роботи та всі телефони »

Киев, проспект Героев Сталинграда 2д
Де це?

+38(044)
233-50-40

Подивитись графік роботи та всі телефони »

ул. Генуэзская, 24Б Де це?

 
Головна » Статті » Причини фурункульозу

Причини фурункульозу

Фурункул - це гнійничкове утворення на шкірі, що має волосяний покрив, та призводить до запалення фолікула і оточуючих його тканин. Фурункули можуть бути як поодинокими, так і множинними. Регулярна поява множинних фурункулів є ознакою захворювання на фурункульоз.

Основною причиною виникнення фурункульозу являється потрапляння в організм гнієтворні бактерії, найчастіше стафілокока. Фурункульоз може виявлятися на різних ділянках тіла, але в основному це обличчя, шия, спина, сідниці тапідколінні області.

До появи фурункулів схильні люди, що володіють жирним типом шкіри. Підвищені виділення сальних залоз призводить до утворення забруднення в області обличчя і шиї. Відсутність належного догляду за жирним типом шкіри, рясне потовиділення, а також наявність різних ушкоджень шкіри (подряпини, мікротріщини, садна), не оброблених антибактеріальними засобами, можуть стати провідником бактерії стафілокока в організм, що і призведе до утворення фурункулів.

Виникнення фурункульозу може також стати наслідком постійного переохолодження або, навпаки, перегрівання організму. В основному це є актуальним для людей, які працюють на відкритих майданчиках, - будівельники, вантажники, двірники, різноробочі тощо. Переохолодження та перегрівання призводить до порушень раціональної функціональності організму.

Досить часто фурункульоз виникає внаслідок хронічних або недавно перенесених захворювань, які пов'язані з порушенням гормонального фону організму, діяльності травної системи (гастрит, дисбактеріоз, холецистит), сечовидільної і ендокринної систем. Поява ознак фурункульозу може бути також симптомом більш серйозних захворювань, наприклад, цукрового діабету.

Зважаючи на складну екологічну обстановку, насичені робочі дні, відсутність правильного харчування і часу на походи до лікаря для того, щоб просто перевірити свій організм, у людини в організмі може перебувати безсимптомне вогнище інфекції. Це дає вірогідність, що в будь-який момент дане вогнище спровокує виникнення фурункульозу . Таким чином, можна зазначити, що фурункульоз, в деякій мірі, є сигналом нашого організму про його виснаження.

Постійні стреси, нераціональний ї режим харчування, зловживання вуглеводами при недостатньому вживанні білків, солей і необхідних організму вітамінів, зловживання алкоголем і курінням призводять до зниження імунітету організму, чим можуть скористатися гнієтворні бактерії.

Мало того, що запалені фурункули на відкритих частинах тіла виглядають неестетично, вони ще й можу завдати серйозної шкоди загальному стану організму. Саме тому фурункульоз необхідно лікувати на професійному рівні. Першим кроком на шляху до лікування є діагностика. Діагностика фурункульозу допоможе не лише визначити ступінь поширення захворювання, а й дізнатися причину його виникнення. Медичний центр «НоуХауМед» є сучасним діагностично-дослідним центром, який спеціалізується на застосуванні новітніх методик діагностики організму.

Діагностика фурункульозу може проводитися декількома методами, що дозволить отримати точну інформацію про відсутність або наявність захворювання, а також провести дослідження загального стану організму, щоб визначити його вразливі місця, які могли стати причиною появи фурункульозу.

Одним з основних методів діагностики фурункульозу, які застосовуються в медичному центрі «НоуХауМед», є неінвазивна діагностика. Неінвазивний метод дає можливість перевірити стан всіх органів і систем організму, використовуючи комп'ютерні технології. Неінвазивний метод дозволяє отримати точну інформацію про стан організму без додаткових аналізів.

Основним показником наявності чи відсутності фурункульозу є стан крові. Фахівці медичного центру «НоуХауМед» проведуть гемосканування - аналіз крові, заснований на унікальному методі дослідження. Даний аналіз допоможе встановити стан імунної системи і роботи обміну речовин. Для здійснення цього аналізу потрібно декілька крапель крові пацієнта. Сканування крові проводиться на високотехнологічному темнопольному мікроскопі.

Діагностика організму - це найбільш ефективний спосіб виявити захворювання ще на його початковій стадії, що дасть можливість відразу почати його лікування. Діагностика фурункульозу, насамперед, дозволяє з'ясувати причину його виникнення, яка вимагає усунення для повного лікування від хвороби. У медичному центрі «НоуХауМед» є інноваційне обладнання для діагностування, застосування якого сприяє більш детальному  дослідженню організму.

Показать телефоны
Телефонуйте в Києвів Одесі
+ 38(044) 233-50-40+ 38(048) 788-18-03
+ 38(063) 831-50-80+ 38(066) 173-66-85
38(067) 231-30-91+ 38(063) 390-28-70
+ 38(095) 281-88-71+ 38(096) 238-42-33

Є питання?

Вызов врача на дом

Запишіться на прийом

Місто
Телефон
Введіть код: verification code