«Ми піклуємось про вас

та про ваше здоров'я»

Медичний центр "НоуХауМед"

 
  • Київ
  • Одеса
+38(048)
735-37-38

Подивитись графік роботи та всі телефони »

Киев, проспект Героев Сталинграда 2д
Де це?

+38(044)
233-50-40

Подивитись графік роботи та всі телефони »

ул. Генуэзская, 24Б Де це?

 
Головна » Статті » Профілактика варикозу

Профілактика варикозу

Якщо помічені перші ознаки варикозного розширення судин, які не вимагають спеціального лікування, можна скористатися простими правилами, що допоможуть зберегти судини здоровими. Якщо ж є чинники, що сприяють розвитку варикозу, то потрібно регулярно обстежуватися в клініці на апараті КМЕ, щоб вчасно помітити патологічні процеси, навіть приховані від візуального визначення. У такому випадку операції вдасться уникнути.

Перше, що потрібно пам'ятати, це:

  • не приймати гарячі ванни, сауни, довго не перебувати на сонці. Всі ці фактори знижують тонус судин і можуть привести до застою крові в нижніх кінцівках;
  • не носити одяг, панчохи і шкарпетки, які передавлюють вени;
  • знизити масу тіла, якщо вона надлишкова - організму важко справлятися з такими великими навантаженнями;
  • не займатися тими видами спорту, які припускають велике статичне навантаження на нижні кінцівки (важка атлетика, теніс, бодібілдинг) - це призводить до підвищення венозного тиску;
  • не носити взуття на підборах вище п'яти сантиметрів;
  • не сідати, перекинувши ногу на ногу - при закиданні коліна створюється перешкода для кровотоку;
  • якщо після робочого дня відчувається втома в ногах, тремтіння, тяжкість -  необхідно відпочити півгодини з піднятими догори ногами;
  • якщо робота передбачає тривале стояння на ногах, необхідно всіма силами намагатися міняти положення ніг - крокувати на місці, обертати стопами.

 

Після душу корисно ополіскувати ноги прохолодною водою - контрастний душ підвищить тонус судин. При варикозному розширенні судин корисно займатися плаванням, хотьбою та бігом.

Якщо є показання до носіння бандажа, то в жодному разі неможна ними нехтувати. Носіння бандажа і компресійної білизни в значній мірі дозволяє зупинити розвиток варикозного розширення судин. Особливо актуально це для вагітних.

Велику увагу потрібно приділити режиму праці та відпочинку. Перш за все потрібно уникати статичних навантажень, не рекомендується довго стояти або сидіти в одній позі. Несприятливим фактором може стати підвищена температура повітря на виробництві, тому неробочий час потрібно максимально використовувати для того, щоб походити пішки, відвідати басейн.

Хворі варикозом повинні дотримуватися спеціального режиму харчування. Варто обмежити споживання рідини, а також солей, які затримують воду в організмі. Слід виключити солоні страви, та страви з приправами. Потрібно обмежити смажену їжу, вживати якомога більше зелені, овочів і фруктів, які містять вітамін С. Для поповнення в організмі вітамінів потрібно пропити вітамінні комплекси, показані при варикозі, а також фіточаї. Це вбереже пацієнтів від виникнення трофічних виразок.

Якщо ви виявили судини - не поспішайте на операцію. Альтернатива є, і це - пневмопресинг. Він дозволяє уникнути операції і потворних шрамів. Хвильова терапія, покладена в основі методу, відновлює навіть найдрібніші капіляри, тому на даний момент цей метод є найкращим, з його застосуванням можна провести профілактичні сеанси, щоб уникнути навіть найменшої можливості варикозу - найпідступнішої хвороби двадцять першого століття.

Показать телефоны
Телефонуйте в Києвів Одесі
+ 38(044) 233-50-40+ 38(048) 788-18-03
+ 38(063) 831-50-80+ 38(066) 173-66-85
38(067) 231-30-91+ 38(063) 390-28-70
+ 38(095) 281-88-71+ 38(096) 238-42-33

Є питання?

Вызов врача на дом

Запишіться на прийом

Місто
Телефон
Введіть код: verification code