«Ми піклуємось про вас

та про ваше здоров'я»

Медичний центр "НоуХауМед"

 
  • Київ
  • Одеса
+38(048)
735-37-38

Подивитись графік роботи та всі телефони »

Киев, проспект Героев Сталинграда 2д
Де це?

+38(044)
233-50-40

Подивитись графік роботи та всі телефони »

ул. Генуэзская, 24Б Де це?

 
Головна » Статті » Порушення метаболізму

Порушення метаболізму

Напевне, ви не раз помічали серед своїх знайомих такий цікавий феномен: деякі люди їдять дуже мало, але при цьому їхня вага збільшується як на дріжджах, а є такі, які їдять, скільки хочуть, і при цьому ніяк не можуть набрати жодного зайвого кілограма. Насправді, все це дуже просто пояснити, справа в тому, що у деяких людей обмін речовин працює нормально, а у деяких є певны порушення, саме цим і пояснюється поява надлишкової маси тіла.

Обмін речовин являється базовим механізмом роботи всього організму, і в тому випадку, коли відбувається будь-яке порушення обміну речовин, організм починають атакувати різні захворювання.

Порушення обміну речовин може бути не основним захворюванням, а наслідком порушень роботи щитовидної залози, наднирників, гіпофіза, статевих залоз, або ж наслідком голодування. Обмін речовин може порушуватися при порушенні режиму харчування. Адже від правильності та повноцінності режиму харчування залежить якість обмінних процесів в організмі. Обмін речовин - це процес регулювання і швидкості вироблення енергії, а також регулювання будівельних і накопичувальних процесів в організмі.

Найчастіше порушення обміну речовин зачіпає ліпідний обмін, і, як наслідок, відбувається не тільки поява зайвої ваги, але й пригнічується імунітет людини, та інші важливі для людини процеси.

При порушенні обміну речовин в організмі на клітинному рівні пошкоджуються біологічні мембрани, а це тягне за собою тяжкі порушення обміну речовин і важкі захворювання організму.

У разі порушення обміну речовин внутрішніх органів порушується багато функцій органів, ускладнюється взаємозв'язок між внутрішніми органами і навколишнім середовищем. Такий вид порушення обміну речовин веде до порушення вироблення необхідних організму ферментів і гормонів, що загрожує серйозними і тяжкими захворюваннями ендокринної і репродуктивної систем організму.

В організмі людини йде безперервний обмін основних компонентів живої природи - це білки, жири і вуглеводи. Порушення обміну речовин в організмі може відбуватися як в одному з цих компонентів, так і в декількох. Розглядаючи тільки основні процеси обміну речовин, можна визначити шість видів порушень обміну речовин в організмі:

 - Порушення синтезу білків;
 - Порушення розпаду білків;
 - Порушення синтезу жирів;
 - Порушення розпаду жирів;
 - Порушення синтезу вуглеводів;
 - Порушення розпаду вуглеводів.

Причини перерахованих вище проблем (порушення метаболізму) можуть бути дуже різноманітні, вони можуть бути як зовнішні, так і внутрішні. До зовнішніх факторів можна віднести змінУ раціону людини, проникнення в організм різних вірусів або мікробів, попадання токсичних речовин, а також такий маловивчений фактор, як наявність психологічної проблеми. До внутрішніх відносяться фактори генетично обумовлених змін, наприклад, синтезу ферментів, різного виду білків, гормонів або інших подібних компонентів.

Як ви можете бачити, порушення обміну речовин є своєрідним поштовхом до появи різних захворювань, таким чином організм повідомляє вам про те, що в його роботі виникли проблеми. І все це відбувається в тому випадку, якщо ви вчасно не виявили порушення обміну речовин. До того ж, у разі порушення обміну речовин в організмі накопичуються продукти розпаду у вигляді великої кількості токсинів, шлаків та інших шкідливих речовин, що отруюють організм.

Тому, якщо ви дбаєте про своє здоров'я, вам слід періодично відвідувати фахівців медичної сфери. Кваліфіковані фахівці медичного центру «НоуХауМед» допоможуть вам пройти необхідні діагностичні процедури і з'ясувати, в якому стані перебуває ваш обмін речовин. Медичний центр «НоуХауМед» також має новітні методики профілактики і лікування різних видів порушення метаболізму.

Якщо у вас виникли питання, ви можете отримати безкоштовну консультацію за вказаними телефонами, або відвідати наш медичний центр і отримати необхідну консультацію у кваліфікованого фахівця.

Показать телефоны
Телефонуйте в Києвів Одесі
+ 38(044) 233-50-40+ 38(048) 788-18-03
+ 38(063) 831-50-80+ 38(066) 173-66-85
38(067) 231-30-91+ 38(063) 390-28-70
+ 38(095) 281-88-71+ 38(096) 238-42-33

Є питання?

Вызов врача на дом

Запишіться на прийом

Місто
Телефон
Введіть код: verification code